Tekst-bytte-dag

by Nadja

Forleden var der en digter, der spurgte på Twitter:

“Kan man lede efter/opsøge inspiration?”

Personligt tror jeg ikke, man nogen sinde kan garantere sig selv at blive inspireret. Men jeg tror i høj grad på, at man kan sætte sig selv i situationer, hvor sandsynligheden for at blive inspireret er langt større end ellers. Og der behøver ikke at skulle så meget til. Det kan bare være at gøre tingene på en lidt anden måde, end man plejer. Sætte sig med ny udsigt. Læse en anden type litteratur eller se nogle andre tv-programmer end ellers (personligt finder jeg som bekendt stor inspiration i både sladderblade og skodtv). Tilberede nogle andre retter end ellers. Køre en anden vej end man plejer. Små bitte ting, der  automatisk trigger nye tankerækker.

Men jeg tror også, man kan sætte tingene lidt i system, hvis man har lyst. Og her har jeg lige fået en ny ide, som jeg tror kunne være sjov: man kunne holde tekst-bytte-dag med andre skribenter. Det kunne foregå på præcis samme måde som når man holder tøjbyttedag. Man tager nogle af de tekstbidder, der egentlig er gode, men som man ved, man aldrig vil komme til at bruge – og lægger dem op i en fælles pulje. Og så kan de andre plukke dem som afsæt for ny inspiration, mens man selv kan plukke de bidder fra de andre, der kan trigge ens egne tanker videre. Så ville det heller ikke gøre helt så ondt, når man udsætter sine darlings for noget, der ligner det stockholmske blodbad, for måske vil de darlings så finde nyt liv i en anden kontekst.

Jeg aner ikke, om det ville kunne fungere – men ideen er æggende og svarer lidt til “jeg føler mig heldig”-knappen på Google, hvor man ender et sted, man ikke selv havde bedt om, og må tage sine tanker videre derfra.


Advertisement