5 smagskombinationer, der var værd at skrive hjem om

by Nadja

Foie Gras og Granny Smith
Smagt første gang hos Madeleines Madcirkus. Æblet blev revet hen over gåseleveren med en citrusskals-rasp og gav et forrygende frisk modspil til den fede postej. Det ja, det SKAL være Granny Smith – mere friskfyr-agtigt æble findes ikke. 

Hindbær og basilikum
Smagt første gang hos Laboratorio Gelato på Lower East Side, hvor jeg stædigt insiterede på netop denne smagskombination i en thickshake selvom isforskeren bag skranken troede jeg var vanvittig.

Rødbede og peberrod
Erindring om første oplevelse ikke mentalt noteret. Men har helt sikkert noget at gøre med russisk-jødiske rødder og den rødbede-peberrods-relish man spiser til gefilte fish. Har været til stor inspiration med al den rødbedejuice, jeg i dag laver på min nyerhvervede juicer, og hvor der ikke rigtig er nogen ende på variationerne over temaet rødebedesaft og peberrod.

Avocado og sweetened condensed milk
Første gang smagt i Vietnam som shake. Siden raffineret i eget køkken til “is” med revet limeskal og frisk mynte. Også den oprindelige inspiration til min berømte avocadomarmelade: avocado, citronsaft+skal, honning og mynte.

Solbær og kaffir lime blade
Første gang afprøvet i går aftes som eksperiment, men så anbefalelsesværdigt, at jeg straks anbefaler det videre…Som smoothie, som is, som saft…jeg vil tro, alt holder, bare limebladene er snittet fint nok.

Advertisement