Sarah Jessica Parker har en høne at plukke med Carrie Bradshaw

by Nadja

Man ser dem forholdsvis tit: Busfulde af thirty-something-kvinder, der står med hver deres cupcake udenfor The Magnolia Bakery og hviner indvendig over at være på Sex-and-the-city-tour i West Village. Og skiltene i butiksvinduerne, der reklamerer med, at det var her – netop her – at Carrie, Miranda, Samantha og/eller Charlotte indtog deres cosmo’s, købte deres Blahniks eller spiste deres brunch, mens de delte saftige detaljer om nattens eskapader.

Og jeg skal heller ikke selv holde mig for god. Jeg refererer også konstant til serien herovre. Jeg kan mærke hvor meget den har præget mit syn på byen og hvad der er “rigtigt” New York. Og selvom jeg intet kendte til Manolo Blahnik inden serien og faktisk ikke engang (ved det er kættersk, men må ærligt indrømme det) synes, de er særligt fede, kan jeg mærke, at jeg alligevel lige pejler efter dem i skobutikkerne som en slags adelsmærke på butikkens stil.

Der er ingen tvivl – Sex & the City har været en helt fantastisk reklamekampagne for New York. Og det har kunnet make-or-break cafeer, butikker og natklubber om de fik eller ikke fik lov at lægge kulisser til den fabuløse kvartet – eller måske ligefrem investerede i dyre product placements for at komme med.

Men samtidig har serien også været med til accellerere en udvikling mange New Yorker-New Yorkere begræder. Pænheden, forudsigeligheden og fornemmelsen af at avenuerne er forvandlet til udendørs malls hvor kædebutikkerne ligger på stribe og alle de små alternative butikker bliver presset stadigt længere ud i “the outer boroughs”. Og Sarah Jessica Parker selv er en af de første til at begræde de forandringer hun selv ikoniserer. I et interview i New York Magazine (ikke at forveksle med The New Yorker) i denne uge, fortæller hun, hvordan hendes yndlingskvarterer hra ændret sig, hvordan alt det gode og kantede ved New York presses ud af byen – og hvor urealistisk et eventyrbillede serien – og hun selv som executive producer – skabte af byen.

Og nu er filmen så på vej. Sex and the city-filmen, der har været så meget sladder om i pressen – især fordi Kim Catrall der spiller Samantha i lang tid ikke ville medvirke. Og fordi der går masser af rygter om uoverensstemmelser mellem de fire hovedpersoner. Men den kommer 30 maj og der er plakater over hele byen. Og ikke mindst trailers. Hvor især en af dem fanger Sex and the City-paradokset i en nøddeskal:

De fabuløse fire sidder på en cocktailbar med hver deres comsopolitan. “This is delicious” siger Miranda. “Why did ever stop drinking these?”. Og Carrie svarer: “Because everybody else started to”.

Advertisement