Quinoaen kommer

by Nadja

Jeg VIDSTE det bare. Quinoa bliver det nye spelt. Og det kan godt være, det lader vente på sig derhjemme, som det så ofte gør med nye tendenser. Men herovre er det Quinoa allevegne. Quinoa-pasta. Quinoa-brød. Og – stik den – Quinoa-smoothies. Har lige (primært for researchens skyld :-) investeret i en “Quinoa Gold Mange Passion Beverage” efter en lille snak med demonstratricen i Wholefoods ifølge hvilken der ikke var nogen ende på Quinoaens lyksaligheder.

quinoa.jpg

Quinoaen kommer!

Og nu hvor vi er ved naturens superingredienser venter jeg stadig med længsel på den dag, hvor man som naturligste i verden kan få hvedegræsshots på ethvert gadehjørne. Men der går nok et stykke tid endnu før danskerne vænner sig til tanken om at drikke græsplænegrønne espressoer og man må håbe Saftværk i Stefansgade holder skansen så længe.

Og mens jeg venter på, at hvedegræsset slår igennem (og det skal det nok gøre), kan jeg til gengæld glæde mig over, at granatæblerne snart endelig, endelig, endelig indtager deres rette plads i fødevarehierarkiet over topsunde, velsmagende og – i granatæblernes tilfælde supersmukke og erotiske – superfoods. Det har været på vej længe. Og herovre strutter de for længst i juicer og salater. Og derhjemme har jeg også set dem i enkelte friskpressede sæsonjuicer. Så granatæblerne kommer snart for alvor.

Og herovre sætter jeg bare rigtig stor pris på, at både quinoaen, hvedegræsset og granatæblerne for længst bare er her…

Advertisement