Ældre kvindelige katolikker, snestorm i Ohio, bluecollar workers og de unge-unge

by Nadja

De amerikanske medier varmer netop nu op til Supertuesday 2: The crucial tuesday. Dagen hvor fire primærvalg forventes endeligt at garantere McCains kandidatur og give en meget vigtig pejling på kapløbet mellem Hillary og Barack.

Og der er ingen ende på spændingsmomenterne. Nye vælgergrupper spås mere magt end nogen sinde. Og meget uforudsigelig magt. I de par timer, jeg har haft fjernsynet til at kværne i baggrunden, har der både været spot på de helt unge amerikanere, der tidligere ikke har været særlig aktive vælgere, men som ventes at stemme langt mere i år end ellers, fordi den langstrakte primærvalgkamp mellem demokraterne har givet dem en bedre fornemmelse af, at deres  stemmer kan gøre en forskel. Der har været indslag om de ældre kvindelige katolikker, der har en så stor forkærlighed for Hillary, at de kan være med til at gøre et overraskende udslag. The blue-collar-workers udgør tilsammen en meget stor vælgergruppe, som kandidaterne kæmper voldsomt om. Og oven i det hele kommer så de udefrakommende faktorer…

Ohios valgsystemer, der skal prøvekøres for første gang i morgen. De valgtilforordnede havde regnet med et stille valg, hvor de lige kunne afprøve det hele. Og nu er der pludselig tale om en “crucial tuesday” i hele nationens søgelys… og som “the icing on the cake” er der en voldsom snestorm på vej til Ohio, der ikke alene vil tvinge mange vælgere til at blive hjemme, men som også kan betyde så massive strømafbrydelser på valgstederne, at det kan få en reel betydning for valget udfald.

De er på banen alle sammen: De unge skuespillere, der opfordrer andre unge til at stemme. Meterologerne, der følger snestormens udvikling. Lance Armstrong, der lobbyer for mere cancer-opmærksomhed, men ikke aktivt støtter nogen af kandidaterne. Tidligere spindoktorer… Den store politiske karavane – og i morgen bliver vist en meget spændende dag…

Advertisement