Network fatigue

by Nadja

Jeg tror, vi er mange, der lider af network fatigue, når Linked In og Facebook spammer løs med mails om, at der er blevet linket til vores profil og skrevet i vores gæstebog/på vores væg.

Ind i mellem er der gode oplevelser med, at man genfinder gamle venner eller bliver kontaktet af en ukendt – men højst relevant person, som man så pludselig udveksler tanker med. Og overraskende henvendelser om spændende opgaver, kaffeaftaler og input, som jeg sætter stor pris på. Men der er også mange væmmelser over den hidsige jagt på “venner”, “connections” eller “gensidige links”. Skolegårdsfornemmelsen af, hvem der linker tilbage og – især – ikke linker tilbage er totalt ufed. Og så er der alle spørgsmålene om, hvad det hele egentlig skal være godt for. Og gud hjælpe mig, om ikke der bliver ved at komme nye – så man måske er OK i vej på LinkedIn, men så starter fra scratch på Facebook (som nysgerrigheden for eksempel tvang mig til at gøre i går). Og skal man så være venner med alle de samme i alle de forskellige netværk? Og hvor meget tid er det lige, man skal bruge på at gøre sin profil lækker, krabbe rundt om beskrivelsen af sig selv og søge efter missing links? Jo flere gange man har udfyldt en profil, jo nemmere bliver det selvfølgelig at oprette de næste (så så man for eksempel lige min grønne cardigan gå igen på både LinkedIn, K-Forum og Facebook). Men stadigvæk…hvad er det nu lige, det hele er godt for?

Derfor er det godt set og fanget, når K-Forum i deres ugentlige (og i øvrigt stærkt anbefalelsesværdige) nyhedsmail skriver “K-Forum – til alle der lider af network fatigue”. Og jeg er ikke i tvivl om, at redaktionen har skrevet sådan med en klædelig dosis selvironi i pennen. Men så skulle de måske lige have givet deres faste reklame for K-Forums profilnetværk en makeover og droppe karmakonceptet og de socialt udstillende “jeg linker til” (men vedkommende gad ikke linke tilbage til mig)-bokse . For hvis der er noget, der kan give en network fatigue er det da følgende formuleringer (mine fremhævelser med bold pink):

Opret din egen K-Profil på Kommunikationsforum

Opret profil
Nye virksomheder
Nye personer
Top 20 personer
Alle profiler
Vis, hvem du kender, og se, hvem andre kender. Bliv en del af et netværk og se, hvad du kan lære netværket, og hvad netværket kan lære af dig.

Advertisement