Kaffen er varm! Hvornår bli’r den kold?

by Nadja

På vores kontor snakker vi ikke alene rigtig meget om forskellige kaffe-bryggemetoder – vi snakker rigtig meget om kaffens temperatur.

  • Det startede forleden, da jeg distræt kom til at sige, om en kande kaffe, at den var varm – men ikke gæstevarm.  (sådan at forstå, at man sagtens kunne tage sig en kop, men at den ikke lige var frisklavet og varm nok til at servere for gæster – måske med nød og næppe de uventede af slagsen)
  • I dag var der så en, der lige havde lavet en ny kande kaffe – men havde glemt den en halv times tid – og så måtte vi konstatere, at den stadig var ventevarm. (Men lur mig, om ikke den var på nippet til at blive ventekold.
  • Og nu, hvor alle de variationer over temaet varm først havde sat sig fast i hjernevindingerne kunne jeg heller ikke undgå at bemærke en ny kaffebar (om sommeren isbutik), jeg gik forbi forleden. Den kalder sig vintervarm.
  • Og hvad så med min kaffe til søndagsavisen. Den der altid er helt frisklavet, når jeg åbner avisen og som det er en tilsnigelse at kalde varm, når jeg er færdig med læsningen – og som jeg godt ved, jeg burde hælde på en termokande, men aldrig rigtig får gjort, før jeg konstaterer, at den faktisk er blevet ret kold, men drikker alligevel, fordi det jo var min kande aviskaffe. Er den mon så avisvarm?
  • Og hvad den med den alt for varme latte (ja, dem bestiller jeg altså stadig i ny og næ, selvom cortadoerne også er kommet på repertoiret), som man brænder sig på gennem take-away-koppens-låg-hul? Er den så pustevarm. Eller bare godt gammeldags FOR VARM?

Det lyder alt sammen lidt som en variant af den gamle skolegårdsleg, (som jeg vist i øvrigt aldrig helt har forstået konceptet i trods mange frikvarteres deltagelse), hvor en person stod i en rundkreds og råbte “Kaffen er varm”. Resten af rundkredsen spurgte så tilbage i kor: “Hvornår bli’r den kold?”. Og så skal man hoppe et bestemt antal hop, hvis man har en bestemt farve trøje på.

Nu er spørgsmålet så bare ikke længere, hvornår kaffen bliver kold. Det er snarere et definitionsspørgsmål: hvor varm er varm – og hvor kold er kold…

Advertisement