Fra branding til BRAINding

by Nadja

I går kom jeg ved en slåfejl til at skrive braInding i stedet for branding. Og det var en af den slags slåfejl, som jeg gik og tyggede på resten af dagen.

For en ting er, at employer branding efterhånden meget ofte handler om viden, arbejdsprocesser, forskning og inspirerende arbejdsmiljøer. Men ville det ikke i det hele taget være fedt, hvis de videnstunge virksomheder i stadigt stigende grad benyttede sig at brainding i stedet for traditionel branding. Så de videnstunge virksomheder ikke prøvede at skære tingene ud i pap, papir og storytelling, men i stedet med stolthed braindede sig på medarbejdernes nysgerrighed og engagement, forskningen, opfindelserne og kreativiteten…

For eksempel kørte Danisco for et par år siden en serie film, hvor forskellige personer, der illuderede deres medarbejdere, spiste blomster og rev tyggegummi fra hinanden, fordi de bare MÅTTE undersøge teksturerne nærmere. Så meget brændte de for ingredienser. Totalt nørdet, og totalt fedt. Sådan nogle engagerede forskere vil man gerne vide, er med til at udarbejde ens pektin, sukkerknalder og aromastoffer. Og sådan nogle reklamefilm er – udover at brande virksomheden – med til at understrege naturvidenskabens og forskningens nysgerrighedselement.

Og jeg synes også, jeg kan huske en række andre supergode kampagner, der snarere var udtryk for brainding end for branding. Jeg kan bare ikke lige komme i tanke om dem nu. Men hvis du kender gode eksempler fra ind- eller udland, må du meget gerne dele dem her – og så skal jeg også nok vende tilbage, hvis jeg kommer i tanke om nogle gode brainding-eksempler.

Advertisement