Verden udenfor mit køkkenvindue

by Nadja

Nogle har udsigt til Øresund. Andre til bølgende marker og skove, der falmer trindt om land. Atter andre har udsigt til byens tage. Men jeg! Jeg har noget, der er fantastisk meget bedre:

Jeg har udsigt til hele verden fra mit køkkenvindue på indre Nørrebro.

Min baggård grænser nemlig op til Det Etniske Medborgerhus på Nørre Allé – og derinde fejrer alle Københavns etniske minoriteter årets store mærkedage. Dagens/ugens arrangementer bliver altid annonceret på en plakat ude på Nørre Allé som jeg passerer flere gange dagligt. Og på den måde bliver jeg løbende opmærksom på, at det nu er Venezuelas nationaldag eller at byens ghanesere fejrer uafhængigheds-jubilæet med optog og talking drums.

Og i dag var det så Eid – afslutningen af ramadanen. Fra mit køkkenvindue jeg se en girafhoppeborg stikke halsen op over træerne. Der var stemning, fest, ansigtsmaling, klovnerier, stylter og beduintelt – og alle ungerne fra min gård fejrede med derinde.

Nu er det jo ikke nogen hemmelighed, at selvsamme baggård og selvsamme Nørre Allé også med jævne mellemrum er  omdrejningspunkt for baks, barrikader og bilbrande. Men TV2-News helikopteren glemmer lissom at rapportere fra alt det andet, der OGSÅ er Nørrebro. Det Nørrebro, hvor verden mødes, blandes, fejres og krydsklippes. Det Nørrebro der dufter af alverdens køkkener. Og det Nørrebro, hvor vi ikke nøjes med at se girafferne. Det Nørrebro, hvor vi hellere end gerne hopper i girafferne:
Eid i baggården

Advertisement