Brrr…grrrr – gode råd til boremaskine-handy-work efterlyses

by Nadja

Enhver, der har besøgt mig derhjemme, har nok bemærket en meget markant ting. Der hænger INGENTING på væggene. Jeg er nemlig panisk angst for boremaskiner – eller snarere…panisk angst for, at ting, der er boret ind i væggene ikke bliver hængende der, hvor man synes, de skulle blive hængende, men i nattens mulm og mørke vrider sig ud af deres raw-pluk og med et stort brag lander på gulvet.

Men i forgårs besluttede jeg mig for, at NU skulle det være. Jeg skulle i en alder af 33 år investere i min egen boremaskine og den skulle ikke bare ende på bunden af skabet, før jeg havde givet den en ærlig chance.

Heldigvis var der helt tomt i værktøjsbiksen, da jeg lettere forskærmt stak snuden ind, så den flinke dame havde god tid til at rådgive og vejlede mig. Og der udviklede sig kun en kø på en seks-syv-personer undervejs…

Og hjem kunne jeg så begive mig med boremaskinen i favnen. Og HER TIL AFTEN HAR JEG SÅ EGENHÆNDIGT OPBORET ET STK. POSTKORTHOLDERSTATIV OG EN LAMPE. Det er stort. Virkelig stort.  Og jeg er latterligt stolt af mig selv.

Men selvom resultatet er OK, var selve processen – når sandheden nu skal frem – ikke særlig graciøs. Og der er indtil flere sorte huller undervejs i processen, som jeg simpelthen nægter at tro, jeg udførte korrekt, trods grundigt studie af brugsvejledning.

Er følgende for eksempel helt normalt…og hvis nej (hvilket sandsynligvis er tilfældet), hvad har jeg så gjort galt? Og hvad bør jeg gøre anderledes?

  • Boret blev meget varmt
  • Der kom en sjov lidt brændt lugt
  • Boret ser allerede lidt slidt ud i spidsen efter 4 huller
  • Hullet blev ikke dybt nok – det var somom der var et naturligt stoppunkt – dertil og ikke længere. Selvom der stadig var masser af “bor” tilbage. Faktisk blev det kun lige akkurat så dybt, at rawplukken kunne komme i.
  • Skrue-spidsen blev lidt flosset i spidsen

Jeg kan godt se, at det åbenlyse svar på de fleste af de her spørgsmål er, at jeg har købt for dårlige bor/skruespidser. Men det skulle altså ikke være tilfældet, for det snakkede jeg meget med den flinke dame om, da jeg købte skidtet.

Nuvel – foreløbig hænger det og ser fint ud. Og jeg havde klogeligt planlagt en ydmyg udrulningsplan, hvor jeg startede steder, der ikke kunne gå så galt og genstande, der kan tåle at falde ned. Men jeg ville jo meget gerne i gang med nogle liiiiidt mere komplicerede processer. Og udover træning, kræver det vist lidt gode råd.

Så altså…hvis I sidder nogle handymænd og -kvinder derude modtages alle gode boremaskineråd og tips med kyshånd.

Advertisement