Der er ikke noget, der hedder dårligt vejr. Der er bare noget, der hedder dårlig timing

by Nadja

Jeg ved godt, det lyder mærkeligt. Men jeg blev helt skuffet, da jeg vågnede i morges og solen strålede ind gennem vinduerne. Jeg havde nemlig glædet mig til en rigtig inde/hjemmehygge/jeg skal ikke udenfor en dør-dag i dag. Jeg skulle hænge rullegardiner op, hente en kommode ned fra loftet og nulre lidt rundt i papirbunkerne. Og meteorologerne havde lovet regn i stride strømme. Så jeg var glad.

For det er altså bare sådan, at jeg hygger mig endnu mere med inde-dage, når det regner udenfor. Solskin gør mig rastløs, når jeg er indendøre. Så selvom jeg måske mest har lyst til at hygge mig indendørs, ender jeg altid med en travetur i det gode vejr i stedet. Og det er jo også dejligt, men nogen gange vil jeg bare hellere have regnvejr. Og sådan en dag er i dag.

Men solen strålede mens jeg læste avisen. Og da kaffekanden var ved at være tom tog jeg mig selv i at sige højt til vejret “Kom så. Regn NU.” Og det eneste gode jeg kunne sige om det smukke sensommervejr var, at der nok var nogen, der skulle giftes i dag og håbede på godt vejr og var glade nu og at der sikkert var en masse børnefamilier, der var glade for at kunne tage på legepladsen i stedet for at skulle lave perleplader og puslespil hele dagen.

Men nu – fire rullegardinsophængninger, tre ture op og ned på loftet, en større opvask og lidt mailkorrespondance akkompangeret af genudsendelsen af Vild med Dans høvler det endelig ned. Og jeg har egentlig lidt dårlig samvittighed overfor dem der der måske skulle giftes og de der børnefamilier, der måske er drivvåde nu. Men manner, hvor jeg hygger mig med stearinlys, dampende te og et nærtstående projekt indflytning-af-tørklæder,-strømper-og-omfangsrig-perlekædesamling-i-kommode-just-nedbakset-fra-loft-og-for-mange -årtier-siden-snedkereret-af-min-farmors-storebror”.

Der er ikke noget, der hedder dårligt vejr. Der er bare noget der hedder elendig timing af vejret i forhold til ens planer. I dag var solskin skidt vejr for mig, mens regn i stride strømme var lige den slags vejr, jeg havde drømt om. I morgen skal jeg til æblefestival i Kivik – og der håber jeg egoistisk på fantastisk solskinsvejr og en masse æbler, jeg kan snitte på alle leder og kanter.

Advertisement