Da æ’erne forsvandt meldte t’erne sig på banen

by Nadja

Just som æ‘erne havde gjort enormt meget opmærksom på sig selv og deres allestedsnærværelse i min sprogbrug ved på mystisk vis var forsvundet ud af mit og blog-titel-felternes liv…dukkede T’erne.

Fredag eftermiddag svingede jeg nemlig forbi den alternative kunstmesse i kunsterfællesskabet Fabrikken på det gamle Sundholm-hospital (kun et stenkast fra Ørestaden).

Afsnit P havde nemlig beklædt hele deres spånplade-stand med den norske ordkunstner Monica Aasprongs værk Soldatmarkedet, der udelukkende består af t’er. A4-ark tætskrevet med t’er – hvor de få manglende t’er udgør mønstrene. Bøger, hvor alt – undtagen t’erne – er streget over med kvajelak. Animerede computerværker, hvor man selv kan sidde og trække i t’er og skabe nye kunstfærdige mønstre af t’er og mangel på samme.

Monica Aaspong, Afsnit P

Sådan så det ud på standen, og der er flere billeder fra messen her. Men de virtuelle versioner var egentlig endnu sjovere. T’er i række og geled. I sirlige mønstre og overvældende mængder. Og masser af fragmenter af ord, sætninger og tanker, der kunne trækkes ud af led og sættes sammen på nye måder. Hvordan denne sidste del præcis hang sammen med t-legen gennemskuede jeg aldrig helt og måske hang det slet ikke sammen – men sjovt, finurligt og tankevækkende var det, og jeg glæder mig til at dykke dybere ned i Monica Aasprongs værker, når den virtuelle version snart bliver tilgængelig på Afsnit P-projektet Ord i Øjet. Det skaber ikke at tjekke forbi med jævne mellemrum for at tjekke, om det er klar. For i mellemtiden kan man sammesteds forlyste sig med Johannes Heldéns ord-og-billede-akrobatik Primärdirektivet.

God fornøjelse med det hele. Med og uden Æ’er og T’er.

Advertisement