Flammer i Vor Frue

by Nadja

Flammer

  • Jeg kan få et sug i maven, når jeg kommer gående ved tusmørke fra Kannikestræde og ser op mod det gyldne kors på toppen af Vor Frue Kirke – lysende mod den silkeblå nattehimmel.
  • Jeg elsker, at de gamle gaslygter stadig har fået lov at udgøre aftenbelysningen i kvarteret omkring Vor Frue.
  • Jeg har haft et crush på kombinationen af Vor Frue, Metropolitanskolen og Universitetets Hovedbygning siden jeg for mange år siden fik bogen “Klassicismens København”.
  • Jeg hylder, at pladsen i stadigt stigende grad bliver brugt til kulturelle aktiviteter fremfor busparkering. Var til en skøn koncert derinde under jazz-festivallen. Og har set pladsen blomstre under både kunsthåndværkermarked, “Images-festivaller” og for nylig et riddermarked.
  • Jeg smiler ved tanken om, at Thorvaldsen tog fusen på dem alle sammen ved at lave sine statuer af de 12 apostle lige akkurat så meget for store, at de ikke kunne stå i de nicher, de var tiltænkt.

Og nu er jeg netop vendt hjem fra flammeinstallationen “Vor Frue i flammer” som kunstnerparret Thyra Hilden og Pio Diaz (der også stod bag ARoS i flammer) har skabt i anledning af 200-året for Københavns bombardement. Et meditativt studie i flammernes skønhed (hyperaktuelt med både Grækenland og Nørrebro-ballade i baghovedet) og en interessant måde at genskabe flammerne fra Københavns ground zero ala 1807.

Flammer

Advertisement