Meet the candidates

by Nadja

  • Hvis man – som mig – altid har haft en svaghed for tv-serien Præsidentens Mænd
  • Hvis man – som mig – interesserer sig mere end almindeligt meget for politisk retorik
  • Hvis man – som mig – altid synes det er spændende at følge udskilningsløbet blandt de amerikanske præsidentkandidater…
  • Eller hvis man – som mig – er rigtig, rigtig spændt på, om Hillary C. faktisk ender med at blive valgt som demokraternes kandidat…

…så kan man altså komme til at bruge rigtig lang tid på youtubes præsidentkandidatsite, hvor de tilbageværende kandidater gør hver deres for at fremstå så troværdige, handlekraftige, familiære, gudfrygtige eller populære som muligt.

Man sagde jo i sin tid, at en af grundene til, at Kennedy vandt valget, var hans store flair for tv-optræden i den første valgkamp, der for alvor blev vist i fjernsynet. Og at dette valg bliver det første, der for alvor kommer til at stå på nettet. Så det er sjovt at lure kandidaterne i kortene og overvej, hvem der “bare” har overført tv-kortfilm til nettet og hvem der bedre formår at kommunikere på nettes præmisser.

Der er to indgange til kandidaternes holdninger: deres egne filmpræsentationer med et godt og meget interessant mix af ethos, logos, pathos, flådeuniformer, smilende hustruer (og en enkelt distingveret og nu hyper-loyal expræsident-husbond), yndige børn, fyndige kommentarer, karaktervidner og store valgløfter. Og så er der de tematiske indgange, hvor de forskellige kandidater er filmet under debatter, hvor de udtaler sig om aktuelle sager såsom energi, sundhedsvæsen og irak-krig. Altsammen med mulighed for, at man selv som borger kan kommentere, bedømme og komme med konstruktive forslag til kandidaterne.

Og alt det her er så kun de officielle og “kandidat-godkendte” sider af 2008-valget på nettet. Derudover er der alle de sleasy skildringer af kandidaterne, hvor de enten hænges ud eller fremstilles som sex-symboler.

  • Så hvis man – som mig – ikke er så sportsinteresseret og derfor på forhånd godt kan stønne lidt ved udsigten til en 2008-sommer, der byder på både EM, Tour og OL i Beijing – tør jeg godt garantere, at der for de mere nørdede af os vil være et par gode medie-fixes at hente alligevel.
Advertisement