Årets sommerferiehit: Molvanien

by Nadja

Molvania

I disse dage, hvor avisernes rejsetillæg og frokost-samtaler flyder over med sommerferie-planlægningssnak, vil jeg gerne lige slå et slag for Molvanien som sommerferie-destination.

Molvanien er den optimale feriedestination for studerende, fattigrøve, travle iværksættere der ikke under sig selv en sommerferie, nybagte børnefamilier, der ikke kan overskue at skulle forlade landet og alle andre der ikke har tid, lyst eller råd til at rejse.

For Molvanien er landet, der ikke findes – men som enhver kan opleve fra sofaen og snakke med om, hvis de har læst den ultimative guidebog udgivet af JetLag-travels. En guidebog, der med lige dele usandsynlig grundighed, detaljerigdom, flirt med østblok-fordommene og genrepastiche over Lonely Planet-genren.

Det er gennemført og bidende satire, der udstiller hvordan guidebøger som Lonely Planet ensretter vores forventninger til, hvad der er det “ægte” og “autentiske” at opleve på forskellige destinationer. Jeg har haft bogen i et par år – og den er så gennemført i tryk, billedkvalitet og layout, at jeg med den i hånden har haft held til at narre mange ellers kritiske og geografi-kloge mennesker til at tro, at Molvanien fandtes i virkeligheden. Men også uden bogen er der masser af gode previews at hygge sig med på Molvanien-bogens hjemmeside – det er næsten som at være der selv.

Advertisement