Cortado-segmentet

by Nadja

Det måtte jo komme. Faktisk har det længe undret mig, at det tog så lang tid, før cafe-latten for alvor blev udfordret. Men NU. Nu hvor Starbucks er på nippet til at åbne i Kastrup og Søpavillonen lige har fået sat et kæmpeskilt op på taget om, at man kan nyde sin Cafe Latté (sic!) på terrassen. NU er “Cafe Latte-segmentet” rykket videre…

  • Videre til Cortadoen, den lille elegante drik, der ikke “er så store og mælkede og smager af brændt risengrød som mange Københavnske latter”.
  • Videre til teerne, der efter ca. 10 års optakt og “te-trend-varsling” endelig er ved at slå igennem med alt fra te-saloner til titusindvis af velbryggede varianter i både sort, grønt, hvidt og rødt.
  • Videre til diverse variationer ala frappéer, chai-latte, grøn-te-latte, hyldeblomst-granitaer, is-kaffer, powersmoothies og alle de andre variationer over temaet, hvoraf nogle er helt forunderlige og andre er græsselige bastarder af den slags, man kun prøver en gang – og drikker mens man drømmer sig tilbage til sin helt plain latte…

Videre…fordi cafe lattes-segmentet er nysgerrigt og gerne skræller smagsløgene for at kaste sig ud i noget nyt. Videre…fordi der virkelig er noget om, at der er langt mellem de velbryggede latter i Kongens København. Og måske mest af alt videre, fordi cafe latte-segmentet ikke kan affinde sig med sig med være forudsigeligt stemplede som Cafe Latte-segmentet.

Advertisement