Alt for Damerne – nu med cykelhjelm

by Nadja

For et par måneder siden skrev Alt for Damerne-journalisten Louise Thorsted for at spørge, om hun måtte plukke lidt i mine observationer fra de første måneder med cykelhjelm. Hun ville nemlig benytte sig af sin spalteplads til at skabe positiv opmærksom om cykelhjelmene. Jage et endegyldigt spyd gennem “Poul Nyrup-sydromet” (hvad den mand ikke har gjort af omvendt motivationsretorik for cykelhjelmen i vores generation er ikke småting, selvom han cyklede afsted med den i bedste mening) – og i stedet vise billeder af cool yngre kvinder m. hjelm.

I dag er bladet så udkommet. Og jeg kan kun hylde Louise Thorsted for hendes initiativ. Med et godt glimt i øjet og fuld forståelse for de typisk kvindelige hjelm-udfordringer som fladt hår, manglende sexappeal og irritation over, at hjelmen fylder mere end Gucci-tasken, når man er til reception, fortæller hun om sine egne erfaringer.
Over syv sider har hun – udover at vise sig selv m. hjelm – interviewet et par hjelmbærere, der har hver deres gode argumenter. Hun har fået en fotograf til at tage lækre billeder af de kønne hjelmbærende kvinder, hun bringer uddrag af mine blogkvabbabelser. Og så har hun et par skønne citater fra altid mundret tankevækkende Katrine Dahl, der blandt andet slår hovedet på sømmet (eller i hvert fald ikke i kantstenen) ved at understrege, at: “Jeg gør mig umage for at tænke på mig selv som trendsættende, som om det er mig, der er cool, og dem uden hjelm, der er kiksede”.

SÅDAN Katrine (som i øvrigt ER så trendsættende, at det var hende der i sidste ende blev min hjelminspirator). Og SÅDAN Louise Thorsted. Det er sguda lige præcis sådan man skal udnytte sin spalteplads, når man sidder på et Danmarks førende dameblade!

Det her kommer til at have 100 gange større effekt end et obs-indslag om cykelhjelme og alverdens kampagner fra Rådet for støre færdselssikkerhed.

Advertisement