Skal det være cykelhjelm…så lad den være slangeskindslækker

by Nadja

Cykelhjelm

I disse dage bliver det lynets hast lettere og lettere at være cykelhjelmsbruger i KBH. For hver dag kommer der nye hjelmbærere til – og cykelhjelmskorpset er på en god dag i myldretid over Dronning Louises Bro tæt ved at udgøre halvdelen af cyklisterne. Antallet falder ganske vist dramatisk mellem 10 og 15 – 19 og 07, hvilket indikerer, at det stadig især er hyperansvarlige karriereforældre, der har meldt sig under hovedskallerne. Men der KOMMER også stadigt flere yngre, funky, out-going typer i korpset – så man heller ikke længere føler sig helt så præmaturt fyrre, fed og færdig, når man bærer hjelmen gennem nattebyen.

Nu mangler vi bare nogle hjelme i ordentligt design… I Mamlmø forleden spottede jeg disse slange- og leopardskinsmønstrede hjelme (vist nok til motorcykler snarere end rugbrødsmotorer). Og så kan man bare ønske sig, at der snart dukker nogle nok, der ligger et fornuftigt sted midt imellem alienkranie og nouveau-riche-look.

Og lad mig så i øvrigt lige tage cykelhjelmstemperaturen på jer derude. Hvad er der sket siden jeg første gang skrev om hjelmen? Og siden jeg delagtiggjorde jer i mine 15 observationer fra de første måneder med cykelhjelm.

Er der kommet flere behjelmede hoveder i blandt jer? Flere der er på nippet til at springe på bølgen? Eller nogen, der er mere indædte modstandere end tidligere? I’m all ears!

Advertisement