Er det ren luft?

by Nadja

Luft

Dette vindue på Københavns Rådhus vender ud mod en af Københavns mest trafikerede veje – H.C. Andersens Boulevard. Og den regnbuefarvede pind i vinduet er et kunstprojekt skabt af kunsterens Nis Rømer i samarbejde med  Ovenikøbet må det siges at være et meget motivationsretorik værk – for det går ud på at gøre befolkningens udenfor murene og politikerne indenfor murene opmærksomme på graden af forurening.

Ideen er, at vinduet åbner og lukker alt afhængig af, hvor forurenet luften udenfor vinduet er. Hvis der slemt forurenet klapper vinduet helt i og indikatoren er derfor højrød. Når der ikke er så forurenet, åbner vinduet på vid gab – og det bliver indikeret med lysegrønt.

Den dag jeg gik forbi, var luftforureningen således mørkegrøn = middel. Og fremover vil jeg med sikkerhed vende blikket op imod vinduet for at tjekke rigets og luftens tilstand (eller stilstand). Meget fint lille stykke hverdags-kunst til eftertanke.

Læs mere om projektet og de tekniske detaljer bag hos Danmarks Miljøundersøgelser.

Advertisement