Lacoste hvad det vil

by Nadja

Lacoste

I dag kom jeg forbi Lacoste-butikken i Ny Østergade. Og de havde to store vinduer fulde af deres klassiske poloshirts i mange forårsfriske farver.

Netop sådan en polo-shirt var det eneste saliggørende for mig, dengang jeg gik i 5.-6. klasse og mærkebølgen var på sit højeste. Og det tog lang tid, før jeg selv kom med på bølgen – men så var det også med hele to ting. En hvid Lacoste polo-shirt og en lyserød Marc O’ Polo-sweatshirt. Den kombination gav anledning til mange overvejelser. For hvis jeg havde begge dele på, kunne man jo ikke se poloshirten. Jeg spekulerede virkelig længe over, hvordan jeg skulle knække den nød, da skolefotografen kom og de årlige portræt-bytte-billeder skulle tages. Og endte med at binde sweatshirtens ærmer causal 80’er-agtigt om halsen (kan ikke anbefales: Man kunne selvfølgelig ikke kunne se, at det var en Marc O’ Polo-sweatshirt og ærmerne skyggede for krokodillen.)

Så lad mig bare indrømme, at jeg var dybt indsyltet i mærkeræset. Alligevel kunne jeg – gammelklog teenager som jeg var – ikke dy mig for at skulle ironisere over mærkebølgen i en ‘revy’ jeg lavede sammen med en veninde og vores mindre søskende. Med længe indøvet Herreys-koreografi og hjemmemalede t-shirts med kolosale logo-efterligninger gik vi skiftevis frem og sang:

Lacoste, hvad det vil
Vi sætter alting på spil
Lacoste, hvad det vil
Penge skal der til

Omkvæd: Ikke no’et med at leve småt, mærketøj det er skidegodt, skidegodt, skidegodt.

Marc O’
Hvad kommer så?
Ja, det er Polo
Og det er noget alle ved, og ved du ikke ren besked, tjahhhh
Så bli’r du mobbet af MO’P MO’P MO’P (detalje, jeg var meget stolt af – for MO’P var forkortelsen og i visse tilfælde ligefrem logo for Marc O’ Polo)

Omkvæd: Ikke no’et med at leve småt, mærketøj det er skidegodt, skidegodt, skidegodt.

Kappa
Så må du ta’ en tusindlap af
Så folk kan se, at det er Kappa
Tra la la la la la (detalje, jeg var knap så stolt af, men vi kunne ikke rigtig finde på andet) 

Omkvæd: Ikke no’et med at leve småt, mærketøj det er skidegodt, skidegodt, skidegodt.

Tænk så mange dubiøse minder et par poloshirts kan bringe frem i erindringen… er der ikke nogle af jer derude, der også har nogle kiksede minder fra 80’er-mærkebølgen?

Advertisement