PukkaPukka

by Nadja

Pukka Te

Sidste forår fik jeg for første gang en pakke Pukka-te i gave. Jeg faldt med det samme for æskens smukke design – et ret fascinerende mønster, hvor atletiske kroppe, blomster og dejlige farver smelter sammen på kalejdoskopisk vis. Og skønt var det også med højkvalitets tebreve – for nogle gange er det altså bare mere praktisk end løsblade i en hel kande. Men det var først i dag – da jeg lige svingede ind forbi Minnas Hildebrandts butik – den skønne Bungalow i Ravnsborggade – på hjemvejen, at jeg fik den fulde historie.

For ca. samtidig med, at jeg gik ind for at hilse på, kom en fyr med kasket og en stor taske fuld af Pukka-te ind. “Næææh, er du Pukka-manden” spurgte jeg. Og han fortalte så, hvordan han og hans kæreste står for importen af Pukka-te, der udover at være superlækker og økologisk og har funky-rammende navne som “Refresh, Relax, Cleanse” og alt det der OVENIKØBET er tale om et fair-trade projekt, hvor man støtter 500 indiske landbo-familier.

Og ja, jeg ved godt, at det er dybt forudsigeligt, at jeg synes rigtig godt om Pukka-teerne. De rammer lissom noget, der rim’lig perfekt rammer mit segment (der jo ikke er et segment :-)

Det, der er sjovt i dette tilfælde er imidlertid, at købsargumenterne kom “i omvendt rækkefølge” sammenlignet med mit  ‘normale’ forbrug. Normalt køber jeg økologiske og bæredygtige produkter på grund af tilblivelsesprocessen. Og tager så det lidt ofte lidt kedelige design (eller bevidst manglende design) med i købet. Men i tilfældet Pukka-te var det designet, jeg i første omgang købte det på. Havde de ikke smagt godt, havde jeg næppe købt dem igen. Men de smagte godt – og derfor købte jeg flere – og måtte også straks prøve de andre slags. Men det var først nu – et år efter – at det gik op for mig, at de OGSÅ var organiske og bæredygtige. Og ja, det lokker da altid en slurk PUKKA-te mere ned :-)

Gad vide om ikke man kunne udvide salget af økologiske og bæredygtige varer til andre segmenter end de allerede frelste (og ja, jeg ved godt, at der i det hele taget er meget markant vækst på den front for tiden) ved at udvikle flere produkter, som man først og fremmest købte på designet – og dernæst på den gode samvittighed?

Advertisement