Reboot9.0 – kollaborativ konferenceplanlægning

by Nadja

Reboot9.0 logo

Der er lige blevet åbnet for tilmelding til Reboot 9.0 – det årlige åndehul og inspirationsboost for bloggere, nytænkere og sociale software-entreprenører fra hele verden.

Jeg anbefaler det på det varmeste, hvis du trænger til at genstarte din tankerbaner og arbejdsvaner. Men hvis det er for stor en mundfuld, er konferencesitet i sig selv en oplevelse og et studie værd:

  1. Der er tale om intet mindre end kollaborativ konferenceplanlægning.
  2. Sitet blander på naturligste vis mange forskellige elementer af socialt software på en lettilgængelig måde.

Først til den kollaborative konferenceplanlægning:

 

calling all practical visionaries of the world!

you are invited to actively take part in the creation of reboot 9.0.

you can do this by joining the website and making suggestions for speakers, topics and conversations. or just have a look at the already made suggestions and let the others know what you think about it!
Also share your travel tips on getting to copenhagen and what to do apart from participating in reboot9

Sådan byder arrangørerne velkommen. Og så er det ellers op til de tilmeldte selv at skabe programmet ved at ønske talere og argumentere for, hvorfor de ville være relevante. Man kan foreslå diskussioner under det overordnede tema ‘Human’. Man kan initiere workshops og man kan hjælpe de tilrejsende deltagere med overnatningsmuligheder og insightseeing i København.

Hver deltager har desuden en profilside, hvor man fortæller om sig selv, og hvorfor man deltager/hvad man er interesseret i at diskutere. Og hvor andre kan se, hvilke talere og temaer, man har foreslået – og kommentere på dem. Der er en venne/kontakt-funktion som jeg ikke helt har gennemskuet meningen med endnu (lidt web-dinosaurus har man vel stadig lov at være) … og så er der mulighed for at ‘tagge’ sin profil, så man nemt kan finde de personer, taler og temaer, der har samme særlige interesser som en selv.


Og så til det fine, naturlige mix af sociale værktøjer:

Det hele er udført i et meget brugervenligt design, der ikke eksplicit siger, at nu skal man så “besøge wikien”, “skrive et blogindlæg”, “dele et billede”, “tagge sin profil” eller “bygge et netværk”. Det hele er integreret i hinanden. Man klikker sig bare lidt rundt – og pludselig har man helt spontant tagget, billeddelt og leget wikilege.

For mig at se er det et stort skridt i retningen af, at alt det sociale og kollaborative bliver let tilgængeligt for den brede befolkning. At det er lige meget, hvad det hedder, det man gør – og hvordan det teknisk set fungerer. Man gør det bare.

Gode odds for en bedre konference

Der er selvfølgelig på alle måder tale om et eksperiment. Og arrangørerne understreger også på forsiden, at det hele stadig er under opbygning og at man endelig skal gøre dem opmærksom på ting, der ikke fungerer optimalt, så de kan trimme det undervejs. Og der går et par måneder, før vi rigtigt kan se, om eksperimentet er lykkedes. For eksempel om folk deltog aktivt i planlægningen? Om programmet blev ligeså stramt, varieret, fleksibelt og æggende, som det var meningen? Om der opstod de interessante, spontane diskussioner, der er et af Reboots varemærker?

Det er ikke til at sige endnu, men lur mig, om ikke mindst et par af følgende fordele vil vise sig at fungere langt bedre end ved traditionelle konferencer flest:

  1. Højere kvalitet og relevans i valget af talere, fordi der er argumenteret godt for valget af dem og fællesskabet har diskuteret, hvad den mest relevante vinkel vil være. (hvem har ikke været til en konference, hvor keynote-speakeren lirede en dåse-præsentation af uden at tage hensyn til hverken tema eller tilhørere?)
  2. Større forankring af emnerne blandt deltagerne. (hvem har ikke mødt op til en konference, der lød super på papiret, men reelt ikke handlede om det, den lovede at handle om?)
  3. Bedre mulighed for at få snakket med folk, man ikke kender/nemmere tilgang til smalltalk over kaffen – fordi man på forhånd har haft udvekslinger om temaer og læst om hinandens interesser på brugersiderne. (hvem har ikke til mangen en konference stået og bidt lidt akavet i sin croissant efter at have lokaliseret sit navneskilt – og tænkt, at man jo nok burde have en masse til fælles med de andre, men ikke rigtig vidst, hvordan man skulle indlede samtalen)
  4. En forlængelse/udvidelse af konferencen både før, under og efter, fordi samtalerne er konstant i gang. (hvem er ikke gået uforløst hjem fra en konference, fordi det først var til allersidst, talerne spillede og diskussionerne kom igang – og nu er alle spredt fra alle vinde?)
Advertisement