Starbucksbarometeret

by Nadja

Starbucksbarometeret

Min far – der arbejder med fødevare-eksport til Kina og derfor rejser Riget i Midten tyndt, mens han observerer ændringer i kinesernes madvaner og de kinesiske byers udvikling – har et begreb, han kalder ‘Starbucksbarometeret’. Antallet af Starbucks i en by indikerer i følge ham, hvor hurtig byen er på aftrækkeren i forhold til Kinas rivende udvikling. McDonalds er alle vegne, men Starbucks kommer først lidt senere – men skyder så tilgengæld op på hvert gadehjørne, så snart de har fat.

Og så er det jo, man kan spørge sig selv, hvor Danmark ligger på den skala. For som Politikens iByen i dag fremhæver, har kaffekæden Baresso ikke haft megen udfordring fra internationale kaffekæder i sine første leveår. Og først nu er Nespresso på vej til Galleriet (det hedengangne og derefter topmoderniserede Cityarkaden), den svenske Waynes er på vej til Valby – og der går rygter om en Starbucks i København inden længe også.

Så kan man jo selv overveje, hvad den udvikling indikerer om vores udvikling. Personligt troede jeg alt det der var soooo 5 years ago og heppede vildt på te-trenden :-)

P.S – Nu skal det lige siges, at hverken min far eller jeg er de store Starbucksfans som sådan. Jeg har virkelig indoktrineret mine omgivelser efter mine mange besøg i Seattle, hvor det gælder om at støtte de tilbageværende små-steder i den forgæves kamp mod det gigantiske by-barn (så så man lige mig være ekstremt forudsigelig igen). 

Advertisement