Geni.com – det interaktive stamtræ

by Nadja

Det her er meget afslørende. Jeg sidder EGENTLIG dybt koncentreret og prøver at finde ud at, hvordan jeg teknisk skal knække et lille socialt software-eksperiment, jeg vil sætte igang om en uges tid, hvis teknikken, evnerne og tiden rækker. Og det bringer mig mere eller mindre automatisk rundt til at de smarte begreber og plugins jeg i det sidste halve års tid som blogger er stødt sporadisk på. Begreber som del.icio.us og reblogging (og deraf afledt superfede kunst-og-teknologi-site eyebeam) og alt muligt andet, jeg ikke præcis ved hvad dækker over, men som lyder rasende smart, når man læser os det.

Og undervejs – mens jeg har testet, surfet og forfulgt en masse mærkelige links, er jeg stødt på alt muligt mærkeligt. I formiddags for eksempel skorpiondukken. Og nu her til eftermiddag det interaktive stamtræ Geni. Jeg sidder (som sagt, selvom det virker stadigt mindre troværdigt at jeg stædigt fastholder, at jeg faktisk er dybt koncentreret) midt i noget, og har derfor ikke rigtig haft tid til at afprøve. Men smart ser det ud – og hvis nogle af jer tester det, vil jeg meget gerne høre jeres bedømmelser.

Det ligger lige herovre…

Advertisement