Hmmm – nu skal man åbenbart også være ‘på’ i januar…

by Nadja

Jeg er åbenbart ikke den eneste, der har lagt mærke til, at januar i disse år undergår en kraftig forvandling.

Men hvor jeg i mit indlæg om revitaliseringen af januar, havde håbet på, at måneden kunne blive re-brandet som kurens, selvforkælelsens og anti-stressens måned, tyder en lille artikel i dagens Politiken på, at januar snarere bare bliver indrulleret i rækken af travle, stressede, socialt tætpakkede måneder. Og i dag er alt andet end en stille måned.

Under overskriften ‘Ingen hjemme i januar’ udtaler sociologen Emilia van Hauen (allestedsnærværende på den gode, fagligt funderede og velformulerede måde, der altid giver et interessant twist til alt fra den kongelige mediekaravane til seriøse debatpaneler),  fremtidsforskeren  Carsten Beck og HORESTAs direktør Lone Njor Hulth sig til Politikens Søndagsliv om januars forvandling. Og konklusionen er klar. Således Emilia van Hauen:

“Alle de aktiviteter, der ikke er plads til i december, rykkes over i januar. De dage er forbi, da januar var måneden, da man kunne blive deprimeret over, at alt det sjove var færdigt, og der stadig var flere måneder til foråret. De nærmest tvungne januar-fællespauser eksisterer ikke mere.”

Og Carsten Beck:

“For 15 år siden var der 14 dage i januar, hvor der ikke skete noget på arbejde. Nu har jeg den første konference den 3. januar, og måneden er overtegnet(…).”

Og fra Lone Njor Hulth fra HORESTA (hotellernes, restaurations og turisterhvervenes brancheforening):

“Januar har traditionelt været den dårligste måned, men tendensen er, at både restaurationer og hoteller ganske få dage inde i det nye år er på oppe på et pænt niveau (…)”

Godt så – Januar. Du behøvede åbenbart slet ikke det skud revitalisering, jeg forsøgte at give dig forleden. Faktisk kan jeg efter disse ekspertmeldinger om din fremtid næsten blive helt vemodig over, at der åbenbart ikke engang længere er helt legalt at stemple ud, være smådeprimeret og lægge sig på sofalangs i januar længere…

Advertisement