Mér vil ha’ mér

by Nadja

VI VIL HAVE MERE hedder bogen, der i dag optager hele forsiden på Politiken-sektionen Bøger. Den er skrevet af svenske Katarina Bjärvall og er ifølge anmelderen Per Schultz Jørgensen “en glimrende bog om vores fangenskab af forbrugskulturen”. En kortlægning af hvordan, som det hedder i manchetten, “Børn og forældre er fanget i forbrugsræsets trædemølle, hvor vi arbejder for at forbruge og forbruger for at kunne arbejde”.

Blandt de tankevækkende eksempler anmeldelsen fremhæver er:

“…Engang var børn renlige omkring etårsalderen, men at få børn renlige på det tidspunkt kræver tid af forældrene, den har de ikke i dag, derfor bliver bleen deres redning, og vi får en Pampers-kultur, hvor børn går med ble helt op i treårsalderen, ja indtil de kan skifte ble på sig selv.”

Anmeldelsen har helt klart ansporet mig til at få købt (sic!) og læst bogen. Men realistisk set bliver det ikke lige foreløbig – og derfor er det dejligt, at anmeldelsen var af den fyldige slags, der er tankevækkende i sig selv. Læs den her.

Advertisement