Magasinet KBH – et af mine yndlingseksempler på god faglig formidling

by Nadja

KBH Forside

Tænk: Det slog mig lige, at jeg aldrig har fået rost gratismagasinet KBH her på bloggen. Og jeg elsker ellers det magasin og hylder det til enhver, der gider høre på det, som godt eksempel på faglig formidling.

Kort fortalt handler det byudvikling, arkitektur og infrastruktur. Og det formår at formidle faglig viden på højt og smånørdet niveau på en måde, der gør det både appetitligt, inspirerende og sjovt at læse også for alle os, der bare interesserer os for København på lægmandsniveau.

Folkene bag formår nemlig at lave sjove visuelle sammenligninger af for eksempel metrosystemer, lufthavne og stadions verden rundt. Med Old School KBH laver de historiske punktnedslag i byens parker og pladser, så man kan se, hvordan de har udviklet sig i årenes løb. Og ikke mindst bliver man klogere på alt fra sporvogne (som det lyder som en temmelig god ide at genindføre), kendte personers top+flop-syn på Københavns kendte steder.

Desuden bliver man en klogere og bevidst turist i andre storbyer. For ikke alene har man lært at åbne øjnene for infrastrukturelle detaljer og arkitektoniske trends – man har også ofte læst i KBH om de nye bygninger, parker og projekter, mens de stadig kun var på tegnebrættet. For eksempel var det i KBH jeg første gang læste om det spektakulære CCTV-byggeri i Beijing, som jeg siden intenst har fulgt opbygningen af under mine besøg derovre.

Kort sagt er det bare om at huske at snuppe KBH, hver gang en ny, fræk forside ligger i et af stativerne. (og det er heldigvis med en noget højere frekvens end andre fagligt formidlende danske magasiner som for eksempel Reflexioner :-) Efter endt læsning føler man sig altid lidt på forkant med byens udvikling og er næsten altid i stand til at fortælle andre forbipasserende, hvad der mon sker bag byggeafskærmningerne eller hvorfor Hyskenstræde hedder Hyskenstræde.

Glæder mig allerede til decemberudgaven…

Advertisement