Hvornår føler du dig mest kreativ/skabende/innovativ?

by Nadja

Om en uges tid skal jeg tale på kreativitetsfestivallen (!) Soulfishtival – om idegenerering,  praktisk  arbejde med kreative processer,  konceptudvikling, tværfaglig tankegang og alt det andet, der er en del af min dagligdag med Reflexioner.

Og mens jeg sidder her og arbejder med præsentationen er der egentlig en hel del spørgsmål, jeg godt kunne tænke mig at få jeres bud på, inden jeg konkluderer alt for bombastisk ud fra mine egne oplevelser.

De sidste par ugers bloggeri har blandt andet lært mig, at:

  • Nogle – ligesom mig selv – har døgnets vildeste hjerneaktivitet, når de snoozer – mens andre snorksover i 9-minutters intervaller og derfor ikke får snooze-tænkt så mange tanker (det gør de til gengæld i andre flow-situationer som lange cykelture, brusebade og vandreture)
  • At mange føler sig meget kreative i blogosfæren, fordi den ventilerer hjernen og ‘tvinger’ en til at tænke strøtanker til ende.
  • At en skæg udfordring kan få folk, der overhovedet ikke kender hinanden til at videreudvikle en tankegang og ‘forhandle’ sig frem til en spændende løsning.

De eksempler handler dog allesammen om fritiden og det kreative menneskes frirum – mentale legepladser. Men der er jo også situationer, hvor man på grund af arbejds-/tids-/deadlinepres skal være ‘kreativ på kommando’ eller skal kaste sig over en opgave, man dybest set ikke finder interessant. Som ikke tænder. 

  • Hvad gør I derude i den slags situationer?
  • Har I nogle særlige strategier/øvelser/processer, der fungerer godt i dagligdagen?
  • Betyder de fysiske omgivelser noget?
  • Har I nogle gode eksempler på tværfagligt samarbejde, der hjalp på idegenereringen?
  • Og hvad med nogle skrækeksempler, hvor det hele skulle være åh-så-kreativt, men endte med at blive åh-så-anstrengt istedet?

Kort sagt: Hvornår føler du dig mest i dit kreative es – hvilke faktorer/medspillere/modspillere/omgivelser skal der til – og hvad er omvendt hæmmende for al kreativitet?

(jeg skal nok dele mine egne tanker med jer på  et tidspunkt – men jeg vil ikke skrive mere, end det der allerede gemmer sig rundt omkring på bloggen lige nu – for ikke at ‘begrænse jeres kreative process’ :-)

Advertisement