Hjælp os med at ideudvikle fremtidens Reflexioner…
by Nadja
I Reflexioners redaktion har vi hver vores favoritter fra de første fire numre. Yndlingsartikler, billedserier, der bare var lige i skabet, særligt fine samspil mellem ord og billeder – eller mellem det enkelte nummers forskellige indslag.
Nogle indslag er vi rørende enige om, er meget ‘reflexioner-agtige’ (ubetinget et plusord i dén snævre kreds…uden at der nogensinde er sat ord på, hvad det præcis dækker – eller om vi er enige om betydningen. Men (heldigvis, for det er det, der gør samarbejdet så inspirerende) er der også mange indslag vi ikke er helt som enige om…
Diskussionen om favoritter er vigtig. Ikke fordi vi skal blive ved med at ærge os over de ting, der aldrig blev som vi havde håber – og slet heller ikke fordi, vi bare ukritisk skal kopiere vores egne favoritter. Men fordi det er godt krudt på ideudvikligen og er vigtige for diskussionerne om fremtidens redaktionelle og visuelle linjer.
Så nu, hvor vi er i fuld gang med at videreudvikle konceptet og ideudvikle indholdet til det næste nummer, kunne jeg godt tænke mig at smide endnu mere krudt på diskussionerne. Nemlig ved at spørge jer – læserne – om jeres holdninger og favoritter.
Hjælp os med hvæsse konceptet ved at dele dine reflexioner med os…
- Er der en eller flere artikler, der satte tankerne igang?
- Satte en bestemt billedserie sig særligt fast på nethinden?
- Har du et favoritnummer blandt Reflexioner om Søndagen, Reflexioner om Holdninger, Reflexioner om Stjerner og Reflexioner om Rødder. Og hvorfor?
- Hvad skal der til, for at noget er Reflexioner-agtigt?
- Og hvad er absolut ikke Reflexioner-agtigt?
Jeg ved, at det kan være svært at huske detaljerne – så hvis du ikke liiiige har dem liggende fremme på dit coffee-table, kan du genopfriske indholdet på reflexioner.org.
Ordet er frit…
1. Det første jeg kommer i tanke om, er artiklen om stjernernes periodiske system. Ikke at jeg har brugt den til noget som helst siden, men idéen var bare så underlig, overflødig og genial at jeg stadig af og til kommer i tanke om den (hvordan fandt du på det!?!). Også interviewet med neuropsykologen i det seneste nummer synes jeg var virkelig interessant – og endda videnskabsformidling i den forstand som jeg også mener at det oprindelige formål med Reflexioner var. Og så har jeg fagligt haft glæde af interviewet med Jimmy Wales (Wikipedias grundlægger).
2. Der er ikke en bestemt billedserie, men omslaget til Reflexioner om rødder. Jeg gik en tur i Dyrehaven den dag billedet blev taget og husker min undren over de mærkelige tøjdyr der var hængt op over det væltede træ. Først da jeg måneder senere fik Reflexioner med posten, gik det op for mig hvad pigerne med kameraet skulle bruge det underlige billede til.
3. Næh. Umiddelbart ville jeg sige et af de sidste, men det er måske bare fordi det er så længe siden jeg læste de første…
4. Det skal være uventet, lidt overrumplende, 100 % gennemført, svært at sætte i bås, ret lækkert – og det skal ikke please læseren alt for meget.
5. Korte og forudsigelige tekster…
Det er altså svært at vælge i en slikbutik!
Er der en eller flere artikler, der satte tankerne igang?
1. Interviewet med Mette Martinussen. Med den særlige stjernebonus, da du Nadja lavede stjernesvinet til en middag. Grynt, (s)hviiin!
Roden til ordet rod var helt i den etymologiske ånd.
Bøllefrø: “Ukrudt er planter der er på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt”.
“Hon bad om det”-artiklen.
Satte en bestemt billedserie sig særligt fast på nethinden?
2. “Holdninger”-anskuelsestavlen med holdere.
HUSKMITNAVNS stjernetegn. “En typisk stenbuk ved ikke bedre” :-D
Tankeprojektet. Tilfældige forbipasserende bliver spurgt “hvad tænker du på?”
Morten Scheldes poetiske planetbilleder. Et af dem hænger over min køkkenvask for evigt at påminde mig om, at det store findes i det små.
Forsiden på søndagsnummeret har en særlig plads i mit hjerte. Sommerfugle der slippes løs fra maven.
Har du et favoritnummer blandt Reflexioner om Søndagen, Reflexioner om Holdninger, Reflexioner om Stjerner og Reflexioner om Rødder. Og hvorfor?
3. Stjerner, stjerner, stjerner.
Jeg får stjerner i øjnene, når jeg tænker på det, fordi det så gennemført kombinerede tilsyneladende svært kombinerbare felter. Og så fordi jeg har noget med stjerner :-)
Men Holdningsnummeret rykkede nok allermest tankemæssigt, fordi det gav motivationsretorikken så forskellige stemmer.
Hvad skal der til, for at noget er Reflexioner-agtigt?
4. At det har en høj reflexionsværdi. At det væver stof til eftertanke. At det giver én lyst til at synke ned og fordybe sig og dernæst rejse sig op og virke.
Og hvad er absolut ikke Reflexioner-agtigt?
5. Alt med nyhedsværdi. Gratisavisagtigt. Moderigtigt; for mig er Reflexioner befriende non-fashionabelt og lefler ikke for hipsterness.
Kære Cyclone Bill og Levende
Tusind tak fordi I har åbnet ballet – jeg ved godt, at den var tung at få hul på. Men det er superinteressant læsning.
Jeg vil undlade at kommentere på jeres anbefalinger her for ikke at påvirke andre potentielle kommentatorer – men ved lejlighed skal jeg nok fortælle om baggrunden for Stjernernes periodiske system og andre røverhistorier fra det virkelig liv :-)