Smil – det smitter

by Nadja

På Mellemsteder snublede jeg lige over et fint lille indlæg om Irmas klassiske hjerteklistermærker, der med begreber som “Smil, det smitter”, beviste for os, der er født i 70’erne, at det er helt rigtigt, at hvis man smiler til verden, smiler den tilbage til dig.

Nu, hvor jeg netop er vendt tilbage fra USA, får mindet om hjerteklistermærkerne mig til lige at slå et slag for en oldgammel kæphest (variation over temaet ‘Har du hjulpet en turist i dag?). For jeg kan ikke lade være med lige at påpege, hvor fedt det er, når buschauffører, kassedamer og forbipasserende på gaden, smiler og spørger, hvordan man har det. Vi nøgterne danskere har det med at afvise den slags som overfladisk, men altså… det smitter på den gode måde, når ens omgivelser med et smil og venlig hilsen anerkender ens tilstedeværelse i det offentlige rum. Smil, hils og hjælp – det smitter…

Irmas hjerteklisternærker på parkacoaten var et klasseeksempel på motivationsretorik og værdibaseret markedsføring. Tak, mellemsteder, for at have mindet mig om dem.

Advertisement