Selvoptagelser – SÅDAN DR2 (igenigen)

by Nadja

Jeg er lige blevet gjort opmærksom på DR2s nye serie Selvoptagelser (mange point alene for navnet!), hvor forskellige kunstnere får lov at producere deres egne ideal-programmer.

Så et med den skønne digterinde Ursula Andkjær Olsen i går nat (perfekt programsætning for jetlaggede verdensomrejsere, men ellers ikke så brugervenlig genudsendelsestidspunkt – minuspoint for det). Og magen til sprogfornemmelse og musikalitet (i ord, billede og underlægningsmusik) i hendes fire små filmpoesier skal man lede længe efter.

Jeg synes, det er en rigtig spændende ide at give kunstnerne mulighed for selv at komponere det optimale program om deres kunst. For de bryder genren på en måde, der gør programmerne til et værk i sig selv. Og samtidig er det et spændende bud fra DRs side på, hvordan en etableret mediekoncern kan tackle hele ‘selvproduktionsbølgen’.

For når alle vi glade amatører ved hjælp af blogs, billeddeling, u-tubes og podcasting udvider mediebilledet med stadigt mere personlige vinkler, nicher og genrebrud stiller vi også nye krav til de etablerede mediers udvikling. Og her er det spændende at sige “100 % selvproduceret på en meget udvalgt og hyperprofessionel måde”. Rigtig mange pluspoint for det.

I næste uge er det Olafur Eliasons tur til at skabe et lille tv-værk – og det er bare øv, at jeg ikke er hjemme til at se det. For så vidt jeg kan se, er det ikke tilgængeligt på dr.dk… minuspoint for det – midt i alle plusserne…

Advertisement