Spådom: Om senest 10 år vil det være ligeså socialt stigmatiserende/utrendy at køre uden cykelhjelm, som det i dag er at ryge

by Nadja

Nej, jeg har heller ikke fået købt en endnu. Men nu har jeg lovet mig selv at få det gjort. Og jeg har faktisk foretaget den første grænseoverskridende handling – at spørge cykelhandleren lidt til råds. PÅ den ikke-købe-klar-måde, javist. Men ordet kom trods alt over mine læber, så kom ikke her…

Om få år tror jeg, det vil føles lige omvendt. Man vil føle sig kikset, hvis man kører uden cykelhjelm. For det vil snart udstråle en uansvarlighed og ubevidsthed, der harmonerer meget dårligt med den hyperbevidste og supersunde tidsånd. (som vi jo ikke nødvendigvis udlever i praksis, men som fylder meget i selvfremstillelsen og de kollektive lydspor).
Selvfølgelig vil der altid være nogen, der ikke lader sig kyse af tendenerne og stædigt holder fast i deres (dårlige) vaner. Og der vil også altid være et element af noget sexet og frækt over legen med livet/lungerne/hjernen. Men jeg vil gerne indgå et væddemål og sige, at det i den brede befolkning om 10 år vil være lige så ligeså socialt stigmatiserende/utrendy at køre uden hjelm, som rygning i dag er ved at blive.

Advertisement