‘Rent fup’-parkeringsbøde… fedt eller fupt?

by Nadja

I morges lå der en parkeringsbøde i bilen. Da min bror skulle ud og køre i lørdags havde den siddet på forruden og set meget autentisk ud i plasticcharteque og med girokort-look ind mod forruden.

Men da han så fik vredet den ud af viskeren stod der:

DET ER BARE FOR SJOV – du er blevet fuppet. Det er ikke en rigtig parkeringsbøde… Og det kan da være sjovt at blive taget ved næsen.

Og nu lå den så der ved gearstangen og bad om at blive blogget om. For det viste sig at være en alternativ form for ‘program-spotting’ for en ny runde ‘Rent FUP’ på TV3, der skulle starte samme aften. Og så kunne man vinde en rejse til Las Vegas, hvis man SMS’ede en særlig kode (til alm. SMS-takst…)

På den ene side er det genialt tænkt:

  1. Konceptet falder godt i tråd med programmets karakter – man fupper modtageren – og Las Vegas er egentlig også en velvalgt destination for fup-freaks.
  2. Det er egentlig meget motivationsretorisk i snittet, fordi det fanger modtagerne et helt uventet sted (ikke i sofaen foran et andet skodprogram, men i bilen), og dermed overrasker modtageren, som så sandsynligvis får pointen mere ind under huden.
  3. Der er næsten garanti for, at modtagerne husker reklamen – og med stor sandsynlighed måske ligefrem nævner det for venner, bekendte eller kolleger i kantinen – enten fordi de virkelig er blevet fuppet – eller fordi de er blevet rigtig irriterede over det.
  4. Det er ret billig ‘kontaktpris’ – selvom det selvfølgelig har krævet et par mandetimer i omdeling.

Men på den anden side er det bare ikke specielt sjovt, når det kommer til stykket. Jeg holder meget af at blive taget ved næsen – og kan også citere et par meget mindeværdige Rent FUP-programmer. Men en P-bøde i en forrude… hvor fup-sjovt er det egentlig?

Hvis fup/skjult kamera skal være sjovt, kræver det vel,at nogen reagerer mærkeligt/kejtet/overdrevet på en situation. At der er vidner til det og at man bagefter erkender, at man handlede helt irrationelt og forsøgte at skabe orden og logik i noget meget ulogisk.

Og der skal da nok have været nogen, der nåede at hidse sig op, da de så den…og sikkert også nogle, der tog billeder med deres mobilkamera for at bevise, at bilen da virkelig holdt som den skulle…og ikke så få, der blev ymtede noget om de elendige parkeringsforhold på Nørrebro…men bum-bum…så er det vel ikke pinligere at blive irriteret over en P-bøde, når man har parkeret fuldt lovligt.

Advertisement