Hvem skulle have troet, at ‘seertal’ kunne være så motiverende?

by Nadja

Novra…sad lige og pillede lidt rundt i nogle indstillinger – og opdagede pludselig på mit dash-board, at nadjasreflexioner er ‘fastet growing blog on wordpres.com.’

Jeg ved ikke, om det dækker over antallet af posts, undertegnede fyrer af – hvis det er deres længde/antal anslag er det i hvert fald ikke så mærkeligt :-( eller om det er antallet af læsere, den tæller. Og jeg er helt sikker på, at der er tale om hurtigst voksende DANSKE blog og så er der i øvrigt 117 andre forbehold man må tage overfor den placering.

… men alligevel… fastest growing blog on wordpress.com, tænk alligevel…
Og så var det, at jeg med et slag pludselig forstod, hvorfor folk kan gå så meget op i seer-, læser-,lyttertal – hvilket jeg ellers altid har syntes var så komplet latterligt (det var en meget stor dag for mig første gang jeg hørte vittigheden ‘eat shit, 2 million flies can’t be wrong’). Jeg afskyer seertallenes tyranni og er i det hele taget er jeg ikke de kvantitative analysers og målingers kvinde.

Men… jeg må jo alligevel indrømme, at de her tal liiiige fangede min opmærksomhed…

Og det rejser jo så en række nye spørgsmål – som jeg selvfølgelig straks har indføjet i wikien, hvor man diskuterer temaerne for blogforum2. For uanset om denne ‘fastest growing blog-ting” er affødt af seertal eller min egen produktivitet, er der jo også en fix lille feature som ‘blogstats’ og ‘feedstats’ som man som den bedste junkie kan finde sig selv fixende løs af… og der ER jo tale om en slags seertal.

Og hvor meget er det lige, man skal lade sig påvirke af ‘seertallene’? Man ved jo efterhånden godt, hvilke posts, der får mange læsere og hvilke, der genererer kommentarer. Men er det nødvendigvis de bedste posts? De mest interessante? Dem folk sætter mest pris på? Eller er de høje tal på nogle posts bare udtryk for, at titlen var sjov – men at ingen reelt læste den? Og skal man overhovedet lade sig påvirke af det – risikerer man ikke at miste ‘tonen’, hvis man pejler for meget efter tallene. Eller er det netop det, der er det stærke ved bloggen… at den bliver til i et meget konkret samspil med læserne, fordi man så hurtigt og tydeligt kan se reaktionerne på de enkelte posts?

Foreløbig vil jeg sige, at tallene er sjove – men at den virkelige motivationsfaktor for bloggen næppe kan blive de rene tal. Det vil snarere være de mange gode kommentarer og samtaler den afføder. Både på bloggen, i mailkorrespondancerne ‘bagom’ og i livet off-line.

Tak for dem :-)

Advertisement