Vær med til at præge Blogforum2, så det bliver relevant for dig og din blog

by Nadja

I formiddags samledes en klynge bloggere for at skabe rammerne for en blog-festival den 8. oktober. Et træf, hvor et bredt udsnit af den danske blogosfære kunne lade sig inspirere af hinanden, hinandens blogs, et par øl og et par indspark.

Initiativet kom – ikke så overraskende – fra Thomas Madsen-Mygdal og det eneste, der på forhånd lå fast var datoen: 8. oktober – og stedet: Islands Brygges kulturhus.

Invitationen til planlægningsarrangementet var sendt bredt ud, og mange populære danske blogs opfordrede alle interesserede til at møde op og deltage. Alligevel var det (med undtagelse af undertegnede, der stadig føler mig meget i orbit af inderkredsen) ‘the usual suspects’, der trods tømmermænd og travle tider havde valgt at tilbringe formiddagen på at planlægge blogtræf.

Det var dejligt og meget inspirerende selskab, hvor der lynhurtigt blev rykket på en masse ting – som der jo næsten måtte gøre, når de 10-15 personer tilsammen udgjorde en ret optimal blanding af professionelle ideudviklere, proceskonsulenter og tech-nørder af typen, der uden at blinke lover at have en wiki oppe og køre på fem minutter.

Men der var også en ulempe ved selskabets sammensætning – nemlig, at langt de fleste var garvede bloggere, der kender historikken, de uskrevne regler, etikette-diskussionerne og hinanden temmelig godt. Og det var en begræsning, når drømmen var at lave et inkluderende arrangement.

Jeg kender nemlig selv fornemmelsen af rigtig gerne at ville kommentere på blogs, men ikke rigtig turde; at være bange for at komme til at bryde blog-etiketten, når man laver sine første posts; at frygte et eller andet udefinerbart blogpoliti… eller bare at føle sig udenfor, fordi man ikke kender inderkredsen af personer i den danske blogosfære eller ikke kan datere sin blog fire bagud/referere til de store diskussioner, der foregik i netværket for to år siden eller ikke kunne grine med på de indforståede jokes. Men jeg har så også opdaget, hvor utroligt inkluderende miljøet er, når først man selv slipper frygten og melder sig på banen. Inkluderende. Venligt. Hjælpsomt. Inspirerende. Delende. Åbent.

Den opdagelse vil jeg gerne dele med andre – jeg ved bare ikke, hvad formlen er for hurtigere at få kunne slippe frygten og melde sig på banen (mig tog det fem år, fire sandkasseforsøg – og jeg er ikke helt i gear endnu, så jeg ved om nogen, at det kan tage sin tid). Og det er her, jeg gerne vil have jeres hjælp!

For nu kan I være med til at præge arrangementet, så det bliver relevant for alle jer derude, der ikke nødvendigvis kender alle girafferne og debatterne i den danske blogosfære (og måske også er temmelig ligeglade) – men som med jeres studie/forsker/speciale-blogs, personlige blogs, arbejdsblogs, strikkeblogs, rejseblogs, politiske blogs, medieblogs kunne have lyst til at diskutere, hvad I blogger om og hvorfor.

Vær med til at præge arrangementet ved at svare på et eller flere af disse spørgsmål…

Hvad skal der til for at Blogforum2 bliver relevant for dig?

Hvad synes DU kunne være spændende at høre om/diskutere/afdække/undersøge?

Hvilke talere ville du være interesseret i at høre – hvis det overhovedet skal være talere…

Hvilke overvejelser gør du dig om at være blogger, din blog i forhold til resten af blogosfæren og blogosfæren i forhold til resten af samfundet?

Der er (selvfølgelig) blogs og wikis på vej, hvor man kan være med til at præge arrangementet – men indtil de er oppe, kan du dele dine tanker her på bloggen…

Advertisement