Getmoving.dk – så kom Sundhedsstyrelsen også med på den motivationsretoriske bølge
by Nadja
I en reklamepause så jeg lige en fræk lille film med fire unge fyre, der slår kolbøtter. Eneste forklaring var voiceoveren “sådan får de pulsen op 60 minutter om dagen – hvad gør du?” – og afslutningsvis “www.getmoving.dk“.
Det viste sig at være en kampagne fra Sundhedsstyrelsen, der handler om at få vores puls op på den sjove måde. Og det synes jeg er ret godt fundet på.
I stedet for den tradionelle bibliotekspjece eller OBS-indslaget fanger man de dovne couch-potatoes (inklusive undertegnede i en uge, hvor jeg har set mere end almindeligt meget tv) ved at bringe filmen i reklamepausen midt i en reality-serie. Og det er superlet at deltage med sin egen lille film, som man uploade direkte på sitet – eneste krav er, at det skal have med bevægelse at gøre og være sjovt. Og så kan man vinde gavekort til en sportsbutik efter eget valg + (hvad der givetvis er i højere kurs blandt målgruppen) få vist sin egen film på TV2.
Meget godt bud på sund motivationsretorik for de unge, der er lidt for gamle til LazyTown…
[…] Jeg læste om kampagnen hos Nadja Pass. […]
Efter første dag i 1. klasse kom Emmanuel hjem med et Anders And-blad, som de havde fået ovre i klassen:
Det viste sig at de alle havde fået et eksemplar som del af en kampagne – og oppe i øverste venstre hjørne står der diskret “Vestforbrændingens særnummer om affald og miljø”.
Alle historierne handler om et eller andet miljørelateret, og der er også den klassiske Carl Barks-historie “Hvad Skummelsø gemte”.
Der er den sædvanlige brevkasse “Brev til Svinesen”, som ligeledes relaterer sig til det overordnede tema, som fx hvorvidt Bedstemor Ands gård er økologisk :-)
Der er quiz og “Hurlumhej” (tricks). Alt hvad et klassisk AA-blad skal indeholde.
Det der er tricket er naturligvis, at Vestforbrænding via det velkendte setup motiverer børnene til på sand grønspættevis at kæmpe for et bedre miljø – og det gøres på en måde så børnene forstår det, hvadenten de kan læse eller ej.
Ét sted kommer jeg dog til at grine, og det er da jeg ser reklamen for Vestforbrændings spil “Ovnsimulation”, som går ud på at styre ovnen og på én gang lave så meget el og varme som muligt OG samtidig forurene så lidt som muligt.
Min hypotese er dog at min søn (som er den arketypiske, begejstrede AA-læser) næppe vil finde ovnsimulation særligt spændende.
Måske kan det være jeg tager fejl – det vil en lille test vise.
Supergodt eksempel på motivationsretorik til børn… Initiativet lyder imponerende – og det må være overbevisende lavet, hvis aficionadoen ikke afviser det som et kikset forsøg på alternativ læring.
Men jeg vil meget gerne høre om resultaterne af din lille test, for ‘Ovnsimulation’ lyder ganske rigtigt lidt ‘påtaget’ børnesjovt…det er meget interesant at finde ud af hvor grænsen går…
Og så rejser det i øvrigt spørgsmålet om, hvor vigtigt det er succesen blandt ungerne, at der er tale om de ‘rigtige’ figurer og formater – og ikke til lejligheden tegnede figurer?