Hvaffor en aviskrig?

by Nadja

Altså… her har man i flere uger diskuteret de trykte mediers fremtid med gud og hvermand (utroligt interessante diskussioner iøvrigt). Man har noteret sig, at der er kommet ny lysavis på Rådhuspladsen og tygget behørigt på, hvor den mon passede ind i aviskrigen. Man har undret sig over utallige mærkelige outdoor-reklamer for gratisaviser. Man havde glædet sig over, at ens (betalings)avis var begyndt at vise kolossale fotos i 1. sektion og bringe et nobelpristager-digt som kronik – givetvis som nypositionering og modtræk i forhold til den ny nyhedsstrøm. Og man har modtaget en håndfuld opfordringer til at boykotte de nye “uøkologiske fidusaviser”… og nu… ja nu så glædede man sig jo så til at se girafferne. (for man kunne jo ikke drømme om at boykotte dem, før man havde givet dem en ærlig chance og dannet sig en nuanceret mening om dem!)

Og hvad sker der så?

Ingenting. Absolut ingenting. For 24timer og Dato bliver slet ikke omdelt her i Skt. Hans Torv og omegn. Viste det sig. Og Nyhedsavisen har muligvis ret store pengeproblemer… (afhænger tilsyneladende temmelig meget af, hvem der udtaler sig, hvor galt det står til og om det i virkeligheden er et positivt tegn, at der er flere investorer på vej)

Nu er det jo ikke fordi jeg havde regnet med, at aviskrigen ville blive afgjort i løbet af i dag – men jeg er alligevel lidt skuffet over i den grad at være dømt ude af diskussionen på grund af min bopæls placering.

Så nu er jeg nødt til at spørge alle jer, der bor i et af de udvalgte områder (og som endnu ikke har boykottet gratisaviserne ubeset)…

Hvordan er kvaliteten?

Hvad står der?

Vil det blive et supplement eller en erstatning for de traditionelle morgenaviser – og hvad i forhold til Urban og MetroXpress?

Hvordan tror du umiddelbart, at de husstandsomdelte gratisaviser vil påvirke dit medieforbrug?

Og hvad søger du i et betalingsprint-medie, når nu nyhederne (sandsynligvis) fremover bliver så let og gratis tilgængelige?

Do share…

Advertisement