The stats are not what they seem

by Nadja

Siden jeg påbegyndte denne blog, er jeg blevet lidt af en statistik-junkie. Jeg må flere gange i løbet af en session liiiiige ind og se, om der mon er nogen, der har læst det seneste indlæg – og hvor mange der har været forbi bloggen på en dag. Og det er mange. Faktisk rigtig mange flere, end jeg på nogen måde kunne forvente – især fordi jeg endnu ikke har ‘lanceret’ bloggen officielt, fordi jeg stadig #€%&&#€% venter på at få den lagt ud på rette url. Så alle der kommer forbi, kommer via trackbacks, kommentarer og links… og så selvfølgelig søgeord.

Og det er her tallene for alvor begynder at blive upålidelige…

For jeg kan jo groft se, hvor folk kommer fra – og ikke mindst, hvad de har søgt på… Og blandt hitsøgeordene er ridderlege (som indgår perifert i en omtale af børnetvkonceptet Lazytown) og dinosaurer (givetvis en ret stor skuffelse, hvis man på jagt efter en T-rex lander på denne blog, hvor den eneste din er undertegnede tech-fossil). Og så er der den absolutte topscorer blandt søgeordene: KOSK Kebab, der optræder i indlægget om Kebabmiraklet i Nordvest. Et indlæg, der egentlig mest af alt handler om regn på genbrugsstationen på Rentemestervej – og derfor nok ikke helt er et tilfredsstillende søgeresultat, hvis man på jagt efter telefonnummeret på hurtig kvalitetsfastfood.

Så mange hits på KOSK Kebab er jo ikke nødvendigvis ensbetydende med, at masserne derude gerne vil have lige netop mig til at skrive mere om kebab. Så her er endnu et bevis på, at man skal seertal og meningsmålinger med et gran salt :-)

The stats are not necesarrily what they seem… for eksempel vil dette indlæg – paradoksalt nok – fordoble antallet af hits på ridderlege, dinosaurer og KOSK Kebab… hov, nu tredoble…firdoble, når det gælder KOSK Kebab, nu fem-doble…nej nu stopper jeg, før jeg kommer til at skrive the K-word en gang til…

Advertisement