Min mors Beijing-observationer – nu på blog?

by Nadja

Der er sket noget stort. Forleden så jeg Trine-Maria i Deadline sammen med min mor – og efter lige at have sundet sig et øjeblik sagde hun: “Jeg kunne da også lave en blog om dagligdagen i Kina – bare sådan om de kinesiske forbrugere, de ældre kineseres sociale liv i parkerne og lidt om, hvordan Beijing har ændret sig i de fem år, vi har boet der. Kunne det ikke være meget interessant?”

“Helt sikkert”, sagde jeg straks – og det mener jeg også. For nu skal det lige siges, at mine forældre har boet i Beijing de sidste fem år, hvor Riget i Midten unægteligt har forandret sig temmelig meget… og at min mor har en ret uovertruffen evne til at gøre sig små fiffige observationer. Hun er efterhånden blevet rigtig god til kinesisk, og mine forældre rejser land og rige rundt, så snart min far har en sjælden feriedag… så der skulle nok kunne blive af stof med spændende iagttagelser fra et land i rivende udvikling og med stadigt større bevågenhed i verdenspressen og globaliseringsdiskussionerne.

Her til aften har vi så kick-startet bloggen – www.kineserier.wordpress.com – og selvom der kun ligger en enkelt post lige foreløbig, synes jeg, det er vældig stort, at den er igang… og jeg glæder mig til at følge udviklingen derinde.

Så… velkommen i blogosfæren Mor :-)

Advertisement