Videnskabsformidling som motivationsretorik

by Nadja

Jeg har lige, sammen med resten af Reflexioner-holdet, udarbejdet et avisindstik for Videnskabsministeriet som optakt til Forskningens Døgn 2006. Her bragte vi superkorte, men stadig fagligt funderede, interviews med otte udvalgte forskere fra vidt forskellige fagområder – illustreret af de gamle reflexionerkendinge: Billedkunsteren Jannie Weimar og illustratorerne Jan Oksbøl Callesen, Kristian Eskild Jensen og Katrine de Place Bjørn. Desuden indeholdt indstikket pluk fra døgnets program og en sammensattende artikel om forskningens forunderlighed.

Tilsammen skulle de 12 sider gerne være et godt eksempel på, hvordan man kan formidle videnskab på en inspirerende og lettilgængelig måde.

Vi har undervejs meget tænkt på det som en lille æske fyldte chokolader – for hver artikel er let af hapse og lækkert indpakket. Og smager forhåbentlig af mere. Og den næste haps er også lækker – men smager alligevel helt anderledes, så man får stimuleret mange forskellige smagsløg.

Collage af billedkunstneren Jannie Weimar

Collage skabt af billedkunsteren Jannie Weimar

Advertisement