Og så lærte Doc Searls os at skelne mellem det statiske net – og det levende net

by Nadja

Jeg havde fornøjelsen af at høre cluetrain-guruen Doc Searls (hvis claim to fame er, at han var den første, der sagde "Markets are conversations") både på Samtalerne og på Reboot.

I begge indlæg lagde han stor vægt på at skelne mellem det statiske, traditionelle internet og det levende, konstant opdaterede net (der primært drives af de mange blogs, der opdateres langt oftere, og hvor læserne kommunikerer og udveksler tanker på kryds og tværs i en stor, organisk samtale).

Indlægget var meget inspirerende og lidt af et wake-up-call for mig, der indtil da ikke havde skænket den skelnen mange tanker. Men en rigtig interessant skelnen, fordi man pludselig bliver opmærksom på, hvor monologisk og trægt det 'gamle' internet endte med at blive, selvom det blev hyldet som dialogisk, interaktivt og supersmidigt dengang i 90'erne.

Doc Searls' wake-up-call har blandt andet fået mig til at benytte søgemaskinen Technorati flittigt – fordi den søger, finder og indexerer alt det, der sker på 'the live web' langt mere effektivt end de gode, gamle søgemaskiner (siger man om ting, der tops er 15 år gamle, syret altså…)

Trine-Maria Kristensen – der blandt meget andet arrangerede Samtalerne – har denne kommentar til Doc Searls indlæg + et link til Harddiskens interview med mesteren selv.

Advertisement